Comfort food
Het is herfst en dat betekent meer binnen zijn en gezelligheid. En… lekker eten. Wat is nou eigenlijk comfort food?
Huisgemaakt
Comfort food staat voor huisgemaakte gerechten die meestal vrij eenvoudig klaar te maken zijn. Ze roepen een warme en geborgen familiesfeer op of prettige associaties met onze kindertijd. Wat iemand als comfort food ervaart, wordt vaak door zijn achtergrond en cultuur bepaald.
Elk land heeft zijn eigen comfort food. Het zijn meestal de traditionele recepten die in de huishoudens vaak klaargemaakt worden. In Amerika is dat bijvoorbeeld macaroni met kaas. Lasagne zou je als Italiaans comfort food kunnen beschouwen. In ons landje zou je kunnen denken aan gerechten als appelmoes, aardappelpuree, lauwwarme griesmeelpap en pindakaas, maar ook aan traditionele maaltijden als boerenkool met worst en hutspot. Ga je op zoek naar comfort, troost, in de wereld van het eten (of wil je iemand troosten), trek dan eens wat meer tijd uit om te koken en trakteer jezelf en je dierbaren op een heerlijk traditionele maar vooral huisgemaakte maaltijd.
Oppassen!
Maar het is wel oppassen geblazen met dat comfort food, want over het algemeen bevat het veel koolhydraten (en calorieën). Er zijn ook wel goede alternatieven te bedenken. Denk aan de bloemkoolpizza, echt heerlijk. Of geroosterde pompoen uit de oven (wel wat koolhydraten, maar veel beter dan pasta of aardappelen). Of een heerlijke tortilla met zoete aardappel en feta. Zo klaar en toch heel erg comforting….
Laat een bericht achter