Een aantal heerlijke variaties op de klassieke Sinterklaas snoeperijen!
Sint Schuimpjes (fase 1) – 1 persoon
Ingrediënten: • 0,5 zakje PowerSlim dessert aardbei • 2 eiwitten • 1 tl vloeibare zoetstof (5 druppels)
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 110° C en ontvet de mixer en een schaal met azijn en keukenpapier. Klop in de ontvette schaal de eiwitten stijf en klop dan, gedoseerd, het dessert aardbei poeder en de zoetstof erdoor. Leg bakpapier op de bakplaat en vul een spuitzak met het mengsel. Spuit ronde of langwerpige schuimpjes op de bakplaat en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de schuimpjes na circa 55-60 minuten bakken voorzichtig van de bakplaat. De schuimpjes mogen nog iets ‘plakkerig’ in het midden zijn.
Tip: Je kunt variëren met alle smaken van de PowerSlim desserts.
Pannenkoektorentjes (fase 1) – 1 persoon
Ingrediënten: • 1 zakje PowerSlim flensje appel kaneel • 3 el chocolade hazelnoot pasta
Bereidingswijze: Bereid het beslag voor de flensjes zoals aangegeven op de verpakking. Bak hiervan 3 kleine, dunne flensjes. Besmeer ze met de chocoladepasta en stapel ze op tot een torentje. Snijd het torentje in kleine taartpuntjes.
Sinterklaas toetje (fase 2) – 1 persoon
Ingrediënten: • 1 zakje PowerSlim pepernoten • 3 tl PowerSlim aardbeienjam • 100 g magere kwark
Bereidingswijze: Verkruimel de pepernoten en doe deze in een glaasje. Doe hier bovenop de kwark en de aardbeienjam. Vanaf fase 2 kun je er wat aardbeien of een halve banaan in schijfjes op doen.
Sinterklaastaartje (fase 2) – 2 eetmomenten
Ingrediënten: • 2 zakjes PowerSlim biscuitjes speculaas • 1 zakje PowerSlim stracciatellapudding • 200 g magere kwark • 15 g roomboter • 1 blaadje gelatine • kaneel
Bereidingswijze: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Houd 1 tl koekkruimels apart. Meng de rest met de boter en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van het zakje PowerSlim stracciatellapudding door de kwark met een garde. Voeg aan het mengsel de ‘apart gehouden’ biscuit kruimels toe. Week intussen het gelatineblaadje 5 minuten in een bodempje (4 el) koud water. Warm het water met het blaadje op in het pannetje totdat deze volledig opgelost is. Even laten afkoelen en dan door de kwark mengen. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.
Vanillevla met pepernoten (fase 1) – 1 persoon
Ingrediënten: • 1 zakje PowerSlim vanillepudding ready to go • 3 PowerSlim pepernoten
Bereidingswijze: Een verantwoorde variatie op dit ouderwetse, heerlijke Sinterklaastoetje. Verkruimel de pepernoten en doe ze in de PowerSlim vanillepudding.
Amandelletter (fase 3) – 2 eetmomenten
Ingrediënten: • 1 zakje PowerSlim amandel koeken • 40 g amandelmeel • 2-3 eieren • amandelaroma • 1 tl (vloeibare) zoetstof
Bereidingswijze: Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180° C. Maal de amandelkoeken fijn in de keukenmachine. Voeg in een kom de amandelkruimels, het amandelmeel, de eieren, een druppeltje aroma en het zoetstof bij elkaar. Kneed dit totdat er een deegbal ontstaat. Maak van de deegbal een letter. Leg de letter op de bakplaat en plaats deze ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de amandelletter uit de oven wanneer deze goudbruin is en laat deze vervolgens even afkoelen. Het recept is voor 2 eetmomenten, je kunt dus ook twee kleine letters maken.
Laat een bericht achter