De bindweefselmassage is weer helemaal terug. Met name voor het gezicht. Er is momenteel geen magazine dat je openslaat of er staat wel een artikel in over een bekende Nederlander die de bindweefselmassage ontdekt heeft. Hoezo? Die behandeling is toch al heel oud? Ja, en ook heel effectief. Jarenlang waren de behandelingen met apparatuur zeer in trek. Dat zal niet veranderen, want er zijn mooie resultaten te boeken met de diverse apparaten. Maar vergeet de manuele behandelingen niet, dat blijkt maar weer. De (helende) kracht die in onze handen zit mogen we niet onderschatten. Voor diegenen die (nog) niet weten wat een bindweefselmassage eigenlijk inhoudt, hier wat feiten op een rij.
Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.
Wat is een bindweefselmassage?
De bindweefselmassage is een methode om de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en conditie van de huid intensief te verbeteren. Hierbij wordt gewerkt vanuit de visie dat de kern van een huidprobleem aangepakt moet worden om een duurzaam resultaat te bereiken. De basis van de visie is dat uit de huid gehaald kan worden wat (nog) potentieel aanwezig is. Deze massage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van een duidelijk zichtbare huidverbetering.
Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Deze massage is ook geschikt als rimpel- en littekenbehandeling.
Behandeling in kuurvorm
Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit twee weken, twee keer per week bindweefselmassage, daarna 5 vijf weken één keer per week. Daarna een rustpauze van drie weken. Vervolgens weer drie weken, een keer per week behandelen. Het is goed om de bindweefselmassage 1 x per maand tot 6 weken te herhalen (gecombineerd met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling).
Laat een bericht achter